Vijesti

Samardžija: BiH zakasnila sa direktnom nabavkom ruske vakcine

Ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija izjavio je da je BiH već zakasnila da direktno, po povoljnijoj cijeni, nabavi rusku vakcinu protiv virusa korona "Sputnjik V".

- U januaru, kada sam pisao Ministarstu inostranih poslova u Savjetu ministara, mogli smo velike količine nabaviti po povoljnoj cijeni, jer tada nije bilo gužve. Sada već brojne evropske države traže rusku vakcinu, i to u velikim količinama - rekao je Samardžija za Dnevni avaz.

Prema njegovim riječima, poslije 25. januara, kada je dobijen dopis, i 28. januara, kada je odgovorio na njega, nikad nijednog pitanja i potpitanja nije imao iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

- Žao mi je što se ranije nismo uključili u ovo pitanje - istakao je Samardžija.

Navodeći da je bio u direktnom kontaktu sa Ruskim fondom za direktne investicije, a koji je nadležan za sva pitanja u vezi sa vakcinom Sputnjik, Samardžija je rekao da je razgovarao sa direktorom Fonda i dobio korektne informacije.

- Bili su zainteresovani i servilni. Dogovorili smo da će za BiH dati, čim prije, vakcine i da je prva partija već bila spremna, nije im, čak, problem bilo ni plaćanje. Sve je to napisano u informaciji koju sam poslao na adresu Ministarstva inostranih poslova - kaže Samardžija.


Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog