Vijesti

Zdravstveno stanje generala Mladića ozbiljno, potrebno odgovarajuće liječenje

Darko Mladić, sin nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića, rekao je da je situacija u kojoj se nalazi njegov otac zbog pogoršanja zdravstvenog stanja izuzetno ozbiljna, ali da se, uprkos tome, nada pozitivnom ishodu.

- Nadam se da će se on izvući ako dobije adekvatno liječenje. Iz onoga što smo djelimično vidjeli, imao je dobru terapiju za sada, a za dalje ćemo vidjeti. Zaključak je da je situacija ozbiljna, ali da bi /Ratko Mladić/ trebalo da se izvuče ako bude imao odgovarajuće liječenje - rekao je Darko Mladić za Srnu.

On je naveo da su porodica i ljekari dobili djelimične rezultate analiza zdravstvenog stanja njegovog oca, koje su prethodno danima čekali.

- Ljekari trenutno gledaju te rezultate, ali ne mogu da daju mišljenje o stanju /generala Mladića/ dok ne dobiju potpune rezultate. Čekamo da nam kompletiraju dokumenta da bi imali finalne zaključke - rekao je Darko Mladić.

Odgovarajući na pitanje da li će tražiti da njegovog oca zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebace iz Haga u bolnicu gdje bi mogao da dobije normalno liječenje i njegu, generalov sin je rekao da to još ne zna i da ne može ništa da kaže o tome dok ne dobije mišljenje ljekara i njihovu preporuku.

- Јa mogu da odlučujem samo na osnovu njihove preporuke - objasnio je Darko Mladić.

Darko Mladić je rekao da njegova majka Bosiljka danas popodne treba da otputuje u Hag u posjetu generalu Mladiću.

Zdravstveno stanje generala Mladića ponovo se pogoršalo, pa je prije osam dana zbog jakih bolova i opšte slabosti prebačen u civilnu bolnicu u Hagu, odakle je u četvrtak vraćen u zatvorsku bolnicu u Tribunalu.

 

Izvor: srna.rs

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog