Vijesti

Миличевић: Нема силе нити суда који могу једном народу избрисати идентитет

Предсједник СДС-а Милан Миличевић поручио је да је Република Српска настала у политички тешком времену, али у миру, као потреба за голим опстанком и самоодржањем српског народа, те да не постоји сила нити суд који једном народу могу избрисати његов идентитет.

- Створена је са народом, у миру. Одбрањена је са народом у Одбрамбено-отаџбинском рату. Снагу једног народа нису могле негирати ни највеће свјетске силе, па је Република Српска добила и међународно признање кроз Дејтонски мировни споразум - истакао је Миличевић.

Он је додао да СДС, као једина српска политичка странка која је старија од Републике Српске и која је у то вријеме артикулисала политичку вољу српског народа, с поносом може рећи да заједно са српским народом иза себе има највећу српску тековину у прошлом вијеку – Републику Српску, саопштено је из ове странке.

- Данас је наша обавеза да будемо достојни највећих међу нама – оних који су своје животе дали за Републику Српску – и да нашу Републику Српску, опет вођени вољом нашег народа, чувамо и развијамо - поручио је Миличевић.

Он је истакао да је 9. јануар дио колективног идентитета, да је то празник поштовања, љубави, сјећања и поноса и није усмјерен против било кога, нити је обојен негативним емоцијама.

- Девети јануар је историјска чињеница и датум уписан у родни лист. Без обзира на све наше унутрашње разлике, 9. јануар је дан националног поноса, јединства и окупљања око Републике Српске - закључио је Миличевић и поручио "Нека нам је вјечна Република Српска!"

 

Извор: rtrs.tv 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog