Politika

Посљедњи дан самита у Новом Саду

НОВИ САД - Шеснаести Самит шефова држава централне Европе биће завршен данас билатералним сусретима учесника скупа, те обиласком манастира Крушедол на Фрушкој гори, Капеле мира код Сремских Карловаца и самих Сремских Карловаца.


Учесници самита у Новом Саду, чији је планирани дио завршен јуче, недвосмислено су поручили да треба отклонити све препреке у интеграцији западног Балкана и других земаља које желе да уђу у ЕУ.

Шефови држава централне Европе, који учествују у раду 16. Самита, синоћ су прошетали ужим градским језгром Новог Сада.

У шетњи новосадским улицама, осим предсједника Србије Бориса Тадића, били су и предсједници Чешке Вацлав Клаус, иначе предсједавајући ЕУ, и Аустрије Хајнц Фишер, те предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.

Радмановић је изјавио Срни да је БиХ на Самиту добила велику подршку државника на њеном путу према ЕУ.

Он је рекао да је задовољан оствареним контактима и разговорима на Самиту шефова држава централне Европе у Новом Саду и да су теме о којима се разговара на овом скупу - економска криза, енергетика и проширење изузетно битне како за БиХ, тако и за остале државе западног Балкана.

"БиХ је добила велику подршку државника средње Европе када је ријеч о њеном путу према ЕУ. Сви се слажу да треба ићи ка проширењу ЕУ, односно да јој приступи цијели западни Балкан. Разумљиво је да се прије тога морају испунити услови и циљеви које поставља Европска комисија", рекао је Радмановић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog