Politika

Иванићу закључци ПИК (опет) очекивани

БАЊА ЛУКА - Предсједник Партије демократског прогреса, Младен Иванић, у посљедње вријеме даје изјаве у којима су актуелни друштвено политички догађаји "очекивани". Тако је данас оцијенио да су ставови Савјета за провођење мира очекивани и добро избалансирани.


Иванић је, коментаришући закључке ПИК са сједнице у Сарајеву, истакао да је ријеч о ставовима који су критички, али не претјерано критички интонирани.

"С обзиром да још није постигнут договор о имовини, није било реално очекивати гашење ОХР-а. То једноставно није било могуће", рекао је Иванић.

Савјет за провођење мира констатовао је да је од прошлог засједања одржаног у марту било помака у раду Парламентарне скупштине БиХ и Савјета министара БиХ, али није донио одлуку о трансформацији ОХР у канцеларију специјалног представника ЕУ, рекао је високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Инцко је навео да је Управни одбор ПИК изразио незадовољство постигнутим резултатима о државној и војној имовини и поручио да ова питања треба да буду приоритет у наредном периоду.

Он је рекао да је ПИК осудио подривање институција БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog