Politika

Вучић: Ванредни избори нам требају под хитно

БЕОГРАД - Српска напредна странка /СНС/ тражи расписивање ванредних парламентарних избора, јер једино парламентарни избори и другачија власт може да крене у рјешавање нагомиланих економских, социјалних и политичких проблема у Србији, рекао је замјеник предсједника ове странке Александар Вучић.


"Грађани Србије живе све теже, сваки дан је све већи број сиромашних људи. Све израженија је безперспективност и безнађе у друштву и то се може једино променити изборима", рекао је Вучић на конференцији за новинаре и додао да је СНС спремна да се прихвати одговорности, а да грађани треба да покажу да ли то желе.

Вучић је критиковао власт да се не бави радницима који штрајкују и сељацима који продају јабуке по откупној цијени за по три динара за килограм, већ да се све теме, "које власт пласира преко својих медија своде на то каква ће бити имена улица, гдје ће да се ископа Дража Михајловић, да ли треба да се одржи геј парада или не".

Он је најавио да ће 17. октобра у Центру "Сава" бити одржана годишња скупштина странке, када би требао бити изабран Главни одбор СНС и Предсједништво.

Вучић очекује да ће до 17. октобра бити потписан и формални споразум о сарадњи СНС и Јединствене Русије Владимира Путина.

Замјеник предсједника СНС-а најавио је да наредне седмице путује у Вашингтон, гдје ће одржати презентацију у Институту "Вудро Вилсон".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog