Društvo

Приједор без струје, ПТТ и РТВ сигнала

ПРИЈЕДОР - На подручју Приједора без напона је неколико далековода, а бројни су и кварови на нисконапонској мрежи који су посљедица олујног невремена.


У приједорској ''Електродистрибуцији'' наводе да су ван функције далековод Мраковица, у дијелу од расклопнице у Козарцу до Бешића. Мраковици је струја обезбијеђена преспајањем на далековод са Лисине.

Због вјетра, из система је испао и далековод Дреновача, а у квару је и ваздушни вод према Старој Лисини у дужини од око два километра, као и подземни вод од Лисине до Травне Косе.

Екипе електричара су на терену и настоје да у што краћем року отклоне хаварије.

Невријеме је узроковало и прекид телефонских веза у дијелу града иза зграде ''Метро'', око Економске школе и ''Електродистрибуције''.

Овлажен је и подземни оптички кабл, који је, вјероватно, раније оштећен приликом извођења грађевинских радова у овом дијелу Приједора. Директор приједорске Радне јединици ''Телекома'' Ранко Вучковић очекује да ће квар бити ријешен током дана.

Подручје приједорске регије је и без сигнала Радио-телевизије Републике Српске, БХ радија и БХТ 1 због пада антенског стуба на Лисини. Олујни вјетар је поломио стуб висок 75 метара.

Екипа филма ''Непријатељ'' на Голој планини, на Козари, данас санира посљедице јучерашње олује на објектима изграђеним за снимање. Продуцент и глумац Тихомир Станић рекао је Срни да ће, због вјетра који и даље дува, снимање бити настављено сутра.

Вјетар је јуче, у раним поподневним часовима, на подручју приједорске општине, дувао брзином већом од 60 километара на час, а пало је 39 литара кише по метру квадратном.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog