Društvo

Kузмановић: Послодавци морају изаћи у сусрет слабовидим особама

БАЊА ЛУКА - Предсједник Републике Српске  Рајко Кузмановић нагласио је да послодавци морају да изађу у сусрет особама са оштећеним видом и пруже им шансу да покажу своју радну способност.


"Друштво треба да прихвати слијепа и слабовида лица и да им укаже одговарајућу пажњу, а надлежни органи да им призанају сва људска права и створе услове за квалитетнији живот и образовање. Потребно је усвојити законе и друге прописе, којима се регулишу социјална и друга права слијепих лица", рекао је Кузмановић на пријему који је уприличио за делегацију Савеза слијепих РС.

Делегација Савеза слијепих РС упознала је Кузмановића са својим активностима, које се односе на социјализацију и интеграцију ових лица у друштво, те о проблемима са којима се суочавају.

"Нагласили су потребу што хитнијег усвајања закона о социјалној заштити РС којим би, између осталог, била квалитетније регулисана права ове категорије становништва", саопштено је из Бироа за односе са јавношћу предсједника РС.

Представници Савеза слијепих РС указали су и на чињеницу да је БиХ потписала Конвенцију УН о правима лица са инвалидитетом, али да она још увијек није ратификована.

Међународни дан слијепих - Дан бијелог штапа - обиљежава се 15. октобра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog