Društvo

СНСД помаже најугроженије у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Бијељински одбор СНСД донирао је 50 ваучера за набавку по двије тона угља и 88 прехрамбено-хигијенских пакета намијењених за 137 социјално најугроженијих активиста странке.


Предсједник Општинског одбора Милица Марковић изјавила је вечерас, након што је подијелила ваучере, да је помоћ уручена људима који не располажу никаквим финансијским средствима, напоменувши да је ријеч о другој акцији, након што је пред почетак школске године подијељен школски прибор.

Марковићева је нагласила да је ова акција организована у сарадњи са члановима и симпатизерима СНСД, који су власници приватних фирми, истакавши у оквиру чланства странке има доста оваквих случајева, те да је недавно објављено да на подручју општине има око 1 000 породица који живе од социјалне помоћи, дјечјег доплатка или наднице.

"То је поражавајући податак за Бијељину и Семберију с обзиром да се овај крај сматра богатим и да у њему никада није била криза за храну и пуку егзистенцију људи", рекла је Марковићева и додала да би требало да и пред Нову годину и Божић буде организована сљедећа акција којом ће бити обухваћени они који сада нису или они који су у најтежој финансијској ситуацији.

Марковићева је додала да је Општински одбор СНСД у Бијељини сматрао да, као владајућа политичка партија на републичком нивоу, али као опозиција на локалном, овом акцијом треба да обухвати само своје активисте.

"Локалана власт и начелник општине требало би да поведу мало више рачуна о најугроженијима како би преживјели ове тешке дане и безбједније презимили", каже Марковићева и наглашава да ће СНСД, колико буде у могућности, с времена на вријеме помоћи и те категорије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog