Društvo

У Зворнику завршени Дани јабуке

ЗВОРНИК - У Основној школи "Десанка Максимовић" из Челопека код Зворника данас је изложбом и дегустацијом специјалитета од јабуке завршна петодневна манифестација "Дани јабуке" која је у цијелости била посвећена овом "рајском воћу".


На изложби је било постављено више од 50 разних врста јела, а у њиховом припремању учествовали су ресторани, мотели, појединци, самостални угоститељски објкети и удружења жена.

Сања Танацковић, директор Основне школе "Десанка Максимовић", рекла је новинарима да је у току манифестације у холу школе била постављена изложба ликовних радова посвећена овој воћки, док су најуспјешнији ученици награђени књигама и дипломама.

Истичући да су се ученици такмичили у различитом аранжирању свјежих јабука, Танацковићева је истакла да је ове године обиљежен и мали јубилеј - петогодишњица ове манифестације која се традиционално одржава у овој школи.

Извјесна количина јела од јабуке уручена је штићеницима Дома за дјецу и омладину у Кисељаку код Зворника.

Уприличен је и култруно-умјетнички програм у извођењу чланова општинског Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Зворника које је са Основном школом "Десанка Максимовић" организовало "Дане јабуке".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog