Društvo

Клинтонову у кампањи помагали радикални исламисти

БАЊА ЛУКА - Предсједничку кампању данашњег шефа Стејт депармента Хилари Клинтон финансирао је и контроверзни амерички бизнисмен поријеклом из БиХ Мурадиф Пајт коме се приписују добре везе с радикалним исламистима.


Пајт је на рачун Клинтонове уплатио 2.300 долара у њеној предсједничкој кампањи за шефа Демократске партије, али је тада побиједио данашњи предсједник САД Барак Обама.

"Касније је поново са 2.000 долара частио Клинтонову настојећи да јој на све могуће начине обезбиједи побједу", додаје се у тексту.

Пајт, познат и по надимку Марк, био је предмет истраге Интерпола због повезаности с међународном мрежом кријумчара оружја и војне опреме, а одговоран је и за финансирање смјештаја неких од отмичара авиона, који су се 11. септембра 2001. године забили у Свјетски трговачки центар.

Члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галијашевић наводи да су неки људи из врха америчке обавјештајне заједнице били упућени у Пајтове мрачне радње од деведесетих година прошлог вијека и његовог учешћа у финансирању бошњачког ратног врха.

Галијашевић истиче да су Пајт и бизнисмен из БиХ Хасан Ченгић заједно увозили оружје и војну опрему за потребе бошњачке Армије БиХ, као и да је послије рата Пајт неколико пута долазио у БиХ и да је био заинтересован за куповину аеродрома у Високом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog