Društvo

Федерални министар туризма о УНДП

САРАЈЕВО - За БиХ су од изузетног значаја активности УНДП које помажу у јачању капацитета у области одрживог управљања животном средином, како на државном, тако и на локалном нивоу, истакао је министар животне средине и туризма Федерације БиХ Невенко Херцег током сусрета са вршиоцем дужности резидентног представника УНДП у БиХ Питером ван Рујсевелдом.


У саопштењу из Херцеговог кабинета наводи се да су током данашњег сусрета саговорници размијенили мишљења о бројним темама које се тичу одрживог развоја, који је угрожен глобалним климатским промјенама, нестајањем озонског омотача и смањењем биолошке разноликости.

"Велика помоћ коју је УНДП дао у изради првог националног извјештаја о климатским промјенама је од значаја за успостављање механизама чистих развојних технологија те усвајања смјерница заједничког будућег привредног развоја БиХ", истакао је Херцег.

Он је подсјетио да је УНДП пружио помоћ БиХ и око израде Четвртог националног извјештаја о Конвенцији о биолошкој разноликости 2010. године, али и у припремама за учешће на 10. Конференцији о биолошкој разноликости која ће бити одржана у Јапану током 2010. године.

Разговарало се и о предстојећој конференцији о климатским промјенама, која ће на министарском нивоу бити одржана у првој половини децембра у Копенхагену.

Наглашена је и потреба да се на државном нивоу одреди одговорно лице у погледу Кјото протокола и климатских промјена.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog