Društvo

Хипо банка донирала 5.000 КМ у Братунцу, Добоју и Костајници

БАЊА ЛУКА - Представници Хипо Алпе-Адриа-Банке а.д. Бања Лука данас су наставили масовну акцију обиљежавања Међународног дана штедње у Републици Српској донирајући 5.000,00 КМ институцијама које брину о васпитно-образовном развоју дјеце и њиховој социјалној и здраственој заштити у Братунцу, Добоју и Костајници.


Један од поменутих градова био је и Братунац гдје су представници Хипо банке донирали новчана средства у износу од 1.500,00 КМ Удружењу родитеља дјеце са посебним потребана « Лептир » за 15 социјално најугроженијих породица (100 КМ по породици) с подручја општина: Милићи, Сребреница, Братунац и Власеница

"Желим да се захвалим Хипо банци што је овим донацијама помогла да 15 социјално најугроженијих породица које имају дјецу са посебним потребама осјете барем на тренутак да нису препуштене саме себи те да заједница брине о њима. Ова помоћ је кап у мору али пуно утиче на самопуздање породица и наду да ће људи добре воље бити уз њих и у наредном периоду те да ће данашња донација послужити као добар примјер осталим институцијама.", изјавила је Жељка Катанић, предсједник Удружења родитеља дјеце са посебним потребама "Лептир".

Представници Хипо банке у Добоју донирали су 2.000,00 КМ и то општој болници „Свети апостол Лука" (1.410,00 КМ за набавку пет инхалатора за дјецу) те Дому здравља Добој (590 КМ за набавку аспиратора намијењеног за лијечење дјеце обољеле од астме).

У Костајници је уручена новчана донација у износу од 1.500,00 КМ Центру за социјални рад за 15 социјално најугроженијих породица (100 КМ по породици) које имају дјецу са посебним потребама.

Ово је шеста година заредом како Хипо банка организовано и врло досљедно промовише политику друштевно одговорног дјеловања (CSR) на тржишту Републике Српске. Међународни дан штедње је у Хипо Алпе-Адриа-Банци дан који је традиционално посвећен најмлађима, а банка на овај начин изражава своју захвалност грађанима локалних заједница у којима послује за указано огромно повјерење током ове и протеклих година.

Представници Хипо банке у периоду од 27. па до 31. октобра у 15 градова у којима послује банка организују низ донаторских активности којима желе да подсјете јавност на значење ријечи штедња и чињеницу колико је она важна за будућност. Тим поводом Хипо банка донираће 30.000,00 КМ, (како у новцу тако и у вриједним поклонима) дјечијим вртићима, основним и средњим школама, библиотекама, културно-умјетничким друштвима, удружењима која помажу васпитно-образовни процес инклузије дјеце са посебним потребама, болницама, домовима здравља и центрима за социјални рад.

 

Такође, представници Хипо Алпе-Адриа-Банке а.д. Бања Лука ће 31. октобра обићи сва породилишта у Републици Српској, у мјестима у којима послује банка, и свој дјеци која се роде на тај дан уручиће штедну књижицу са улогом од 100 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog