Republika Srpska

Приједор: Почео пројекат регулације корита Милошевице и Гомјенице

ПРИЈЕДОР - Начелник општине Приједор Марко Павић данас је са извођачима радова озваничио почетак реализације пројекта регулације корита ријека Милошевице и дијела Гомјенице за шта ће бити издвојено 1.900.000 КМ.


Предвиђени су радови на регулацији око 4,5 километра корита Милошевице и око 500 метара корита Гомјенице, што ће финансирати Влада Републике Српске, путем Дирекције за воде РС.

Извођачи радова су предузећа ''Хидрокоп'' из Бање Луке и ''Нискоградња'' из Лакташа.

Павић је, приликом обиласка радилишта, рекао да су све процедуре проведене и да су извођачи радова спремни да и по сњежном и кишовитом времену прочисте бар минимум корита, како би смањили могућност поплава на овом подручју.

Помоћник директора Агенције за воде обласног ријечног слива Саве из Бијељине Славиша Савић изразио је задовољство што су коначно почели радови на регулацији водотока на подручју општине Приједор, који већ годинама угрожавају околна насеља.

''Агенција је провела поступак израде тендерске документације и процедуре у складу са законом, а поред регулације ријечног корита предвиђена је изградња насипа у дужини од 1,5 километара поред ријеке Гомјенице и чишћење њеног корита, у дужини од пет километара узводно од ушћа у ријеку Сану'', рекао је Савић.

Директор предузећа ''Хидрокоп'' из Бањалуке Радислав Бабић потврдио је да ће до зиме успјети да прочисте корито како би обезбједили већи проток воде и тиме спријечили поплаве, а да ће радове на бетонском облагању корита наставити на прољеће.

Представник Мјесне заједнице Врбице Гордана Дукић истакла је да за грађане овог новог насеља почетак радова значи много, јер је до сада око 600 кућа бар два пута годишње угрожавано поплавама.

''Да нису почели радови, већ би неке куће данас биле поплављене због обилне кише и снијега који падају. Надамо се да је вријеме поплава иза нас'', рекла је Дукићева.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog