Republika Srpska

Давидовић са кинеским амбасадором о привредној сарадњи

БАЊА ЛУКА - Градоначелник Бање Луке, Драгољуб Давидовић, и предсједник Скупштине Града Бања Лука, Слободан Гаврановић, разговарали су данас са кинеским амбасадором у БиХ Лију Венксином о могућностима привредне сарадње и развијању коперације са фирмама из Кине.


"У Бањој Луци има још један број предузећа која су у припреми за приватизацију, у којима је Влада већински власник. Мислимо да би се на тој релацији могло разговарати у смислу развијања кооперације производње нечега са фирмама из Кине", рекао је Давидовић новинарима након састанка.

Он је прецизирао да мисли на неке дијелове "Чајавеца", Фабрику хладно ваљане траке и Фабрику алатних машина, или изградњу неких нових капацитета у којима би се могли направити одређени аранжмани да кинеска привреда дође у Бању Луку.

Давидовић је рекао да је амбасадор Кине изразио интерес да Кина у Бањој Луци и овој регији оствари сарадњу на привредном плану, која није само трговина, као што је то данас.

"Они су заинтересовани директно за одређена улагања у Бању Луку. Ми смо рекли да нас интересује производња, радна мјеста и запошљавања људи и од кинеске стране такав интерес постоји", рекао је градоначелник Бање Луке.

Амбасадор Ли Венксин је изразио задовољство данашњом посјетом, истичући како је већ неколико пута био у Бањој Луци у посјети предсједнику и премијеру Српске, али да није имао прилику посјетити градоначелника.

Венксин је истакао да је са градоначелником и предсједником Скупштине града детаљно разговарао о унапређењу привредне сарадње, као и сарадње у осталим областима.

Амбасадор Кине је овом приликом Административној служби града и Скупштини града уручио пет рачунара.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog