Republika Srpska

Поскупљује мјесечна претплата за фиксну телефонију

БАЊА ЛУКА - Од 1. јануара поскупиће мјесечна претплата за фиксну телефонију код сва три телеком оператера у БиХ, а биће повишена и цијена разговора у већини категорија њихових цјеновника.


Нове цјеновнике "М:тел", "ХТ Мостар" и "БХ Телеком" формирали су у складу са ребалансом цијена говорних услуга које прописује Регулаторна агенција за комуникације БиХ (РАК).

У "М:телу" ће претплата бити скупља за једну КМ и износиће 8,50 КМ уз 160 минута бесплатних разговора у мјесном саобраћају. За претплатнике социјалног пакета претплата ће износити 4,20 КМ. Цијена локалног позива биће 0,03, док је цијена позива према корисницима мобилне телефоније унутар властите мреже 0,17 КМ по минуту.

"За одређене тарифне зоне 'М:тел' је формирао цијене које су и до 40 одсто ниже од граничних. Такође, корисници наше фиксне мреже моћи ће одабрати један од додатних тарифних модела и разговарати по цијенама које су ниже и до 50 одсто за позиве у БиХ. И након овог ребаланса цијена, претплатници фиксне телефоније 'М:тела' имаће најниже цијене претплате и разговарати по најповољнијим условима у БиХ", кажу у "М:телу".

"ХТ Мостар" је претплату за приватне кориснике за сљедећу годину подигао са 8,55 на 9,40 КМ, док ће цијена претплате за пословне кориснике остати на 16,36 КМ мјесечно.

Цијена разговора унутар властите мреже на подручју Херцеговачко-неретванског кантона, гдје је сједиште компаније, остаје на 0,027 КМ по минуту, док је нешто виша према осталим кантонима.

Kорисници "БХ телекома" мјесечну претплату умјесто садашњих 8,10 плаћаће 9,80 КМ за физичка лица, односно 16,40 умјесто 16,36 КМ за правна лица. Социјално угрожене категорије плаћаће 4,20 умјесто 3,64 КМ. "БХ Телеком" је цијену разговора унутар властите фиксне мреже задржао на садашњих 0,033 КМ по минуту, док је разговоре према осталим операторима у времену јаког саобраћаја поскупио са 0,036 на 0,040 КМ по минуту.

Према правилу РАК-а, максимална прописана цијена за мјесечну претплату од почетка 2010. године је 9,80 КМ умјесто садашњих 8,55 КМ за физичка лица, а 16,40 умјесто садашњих 16,36 КМ за правна лица.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog