Politika

СДС од Владе тражи извјештај о извршењу Економске политике

БАЊА ЛУКА - Клуб посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске предложио је усвајање закључака којима се задужује Влада да уз приједлог буџета РС за 2010. парламенту достави извјештај о извршењу Економске политике за ову годину.


СДС тражи да се уз приједлог буџета за идућу годину достави и програм коришћења средстава са рачуна посебних намјена за финансирање буџетске потрошње и за остала улагања и документ оквирног буџета за период од 2010. до 2012. године.

Шеф Посланичког клуба СДС-а Борислав Бојић је, током скупштинске расправе о Нацрту буџета РС за 2010. годину, рекао да се СДС залаже да се у буџету РС за 2010. годину више средстава издвоји за подстицај извоза, супституцију увоза и директна страна улагања, те социјалну заштиту и помоћ буџетима локалних заједница.

Посланик СНСД-а Ненад Кесић сматра да је Влада РС премијера Милорада Додика у последњих неколико година постигла одличан резултат, те да је извукла РС из економске и политичке кризе, јер је "Српска 2005. године била у клиничкој смрти".

Шеф Посланичке групе Српске радикалне странке Миланко Михајлица упозорио је на чињеницу да Радомир Кузмић, избјеглица из Хрватске, већ двадесет дана штрајкује глађу испред зграде Народне скупштине РС и да актуелна власт ништа не чини да тај случај буде ријешен.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog