Politika

Васић: Лагумџија нека се позабави ''соцрекеташењем''

БИЈЕЉИНА - Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић изјавио је да ова странка нема ништа против да било какава делегација Социјалистичке интернационале (СИ) дође и разговора са СНСД о наводним проблемима, али има против да лидер СДП-а БиХ Златко Лагумџија преводи социјалдемократску позицију и социјалдемократску организацију СНСД и тако је пласира СИ или у свијет.


Коментаришући саопштење СДП-а БиХ у којем се наводи да је "СИ оштро осудила дочек који је /лидер СНСД-а/ Милорад Додик" приредио Биљани Плавшић и да је закључено да се у "БиХ под хитно пошаље делегација СИ због Додиковог понашања, које је у супротности са социјалдемократским вриједностима", Васић је рекао да СДП БиХ, у недостатку квалитетне политичке концепције прије свега за бошњачки народ, а онда и за БиХ, наставља своју безглаву политику.

"Лагумџија би требало да се позабави својом соцрекеташком позицијом, а не социјалном демократијом и позицијом СНСД-а. Та стара сарајевска преводилачка политичка школа у крајњој инстанци има за циљ укидање РС и изгон Срба из БиХ. То је Лагумџијина позиција, а не заштита социјалдемократије на коју се он позива", истакао је Васић.

Што се тиче Етичког комитета, Васић је подсјетио да је СНСД примљен у СИ гласовима свих осим гласова Лагумџијиног СДП-а и СДП-а Хрватске, "што говори о позицији његовог СДП-а и квалитету његових аргумената".

"Он покушава изванрегуларним и изванпроцедуралним начинима да стекне некакве политичке поене. То је у општој поплави напада и поентирања над Додиком како од службеника ОХР-а, тако и других бошњачких странка веома неквалитетан потез", нагласио је Васић и додао да Лагумџија неће на тај начин прибавити поене које очекује.

У данашњем саопштењу СДП БиХ наводи да ће и у наредном периоду истрајавати на захтјеву да се "на адекватан начин казни понашање Додика, те да се европски и свјетски социјалдемократи дистанцирају од његовог понашања".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog