Društvo

Грубешић: Срби одговорни за непроцесуирање злочина над Србима

БАЊА ЛУКА - Предсједник Савеза логораша Републике Срспке Бранислав Дукић изјавио је вечерас да је нетачна тврдња руководиоца Одјељења за односе с јавношћу Суда БиХ Бориса Грубешића да су за досадашње кашњење у процесуирању злочина над Србима одговорни полицијски и правосудни органи РС.


Дукић је нагласио да је Савез логораша РС 2003. године Међународном трибуналу у Хагу и тадашњем главном тужиоцу Карли дел Понте доставио 300 предмета ратног злочина над Србима са именима 22 285 лица бошњачке националности, а сви ти предмети су 2004. враћени Тужилаштву БиХ.

"У достављеним предметима је велики број материјала које је дало МУП-а РС, Влада и друге релевантне институције Српске", нагласио је Дукић.

Грубешић је рекао данас у Вишеграду да су за досадашње кашњење у процесуирању злочина над Србима одговорни, како је навео, полицијски и правосудни органи Републике Српске "који нису на вријеме и квалитетно доставили оптужнице против осумњичених".

Грубешић тврди да су злочини над Србима на подручју Вишеграда евидентирани, као и злочин над цивилима у селу Јелашци код Вишеграда.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog