Politika

Ахметовић: Именовање челника РАК и УИО након 14. децембра

БИЈЕЉИНА - Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић изјавио је да би именовање челних људи Управе за индиректно опорезивање и Регулаторне агенције за комуникације БиХ могло бити окончано након састанка страначких лидера, који је за 14. децембар сазвао предсједник СДА Сулејман Тихић.


"Нећу потписати сагласност за именовање Зорана Тегелтије за директора УИО. Састанак је прилика да се дугорочно договоримо о расподјели позиција како би Савјет министара боље функционисао. О свом ставу сам упознао предсједавајућег Николу Шпирића и његов став је да треба ријешити ове проблеме, а најбољи начин је састанак лидера", рекао је Ахметовић за "ЕуроБлиц".

Он је навео да на посљедњој сједници Савјета министара БиХ није било ријечи о именовању челних људи УИО и РАК-а БиХ, напоменувши да његово именовање "нема никакве везе са овим позицијама, јер је позиција министра безбједности договорена у расподјели ресора у Савјету министара прије три године".

Ахметовић је поновио да СДА чврсто вјерује да мјеста директора УИО и РАК-а БиХ треба да припадну Бошњацима.

Говорећи о стању које је затекао у Министарству безбједности БиХ, Ахметовић је рекао да је вријеме до сада искористио за попуну кабинета, а да ће се наредне седмице састати са помоћницима и челним људима агенција за провођење закона.

"Намјеравам да у кабинет доведем стручњаке из друга два народа, јер сада имамо ситуацију да су скоро сва министарства једнонационална", рекао је Ахметовић.

На питање шта ће урадити са људима сумњивог држављанства БиХ, Ахметовић је рекао да ће у свему помоћи агенцијама за провођење закона да раде свој посао.

"Неће бити повлашћених, а министар неће бити препрека да се поступи по закону према свима који су добили држављанство на незаконит начин", поручио је Ахметовић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog