Politika

Лазански: Пораз максималистичке политике из Сарајева

БАЊА ЛУКА - Одлука министара спољних послова земаља чланица НАТО да БиХ у овом кругу не понуде план за приступ Алијанси нови је пораз максималистичких захтјева политичког Сарајева, које је преко приче о уласку у Сјеверноатлански савез покушало да на "мала врата" прогура своју визију уставних промјена у БиХ, оцијенио је војнополитички аналитичар Мирослав Лазански.


Он је нагласио да су заговорници унитарне БиХ, прије свих бошњачки политички врх, поново хтјели да искористе НАТО за своје приземне циљеве.

"У рату им је НАТО помогао бомбама, а сада су, ето, очекивали да ће до жељеног резултата доћи одређеним притисцима и наметањима. Добро је да је у овој цијелој причи Република Српска имала принципијелан став, од којег није одустала", рекао је Лазански за сутрашњи број "Фокуса".

Он је додао да овакав став може да буде модел понашања политичара из Српске и у свим осталим разговорима о уставним промјенама у БиХ.

Лазански је поручио да српски политичари не треба да поклекну ни под каквим притисцима и, како је навео, шареним лажама о благостању и убрзаном развоју, који би БиХ, наводно, донијело чланство у НАТО.

"Ни НАТО ни Акциони план за чланство нису вриједни Републике Српске", поручио је Лазански.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog