Politika

Радикали траже смјену министра Ристовића

БАЊА ЛУКА - Српска радикална странка Републике Српске /СРС РС/ тражи оставку министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Радета Ристовића због, како су навели, увредљивих и понижавајућих Измјена и допуна Закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.


Лидер ове странке Миланко Михајлица на конференцији за новинаре у Бањoj Луци рекао је да би Влада РС требало да овај закон хитно повуче из скупштинске процедуре јер је "понижавајући и увредљив за борачку популацију у РС", те да Влада РС може уштедјети на другим ставкама у буџету, а не на питањима бораца.

Према његовим ријечима, чак и ако уштеде од Владе РС тражи ММФ ради друге транше стенд бај аранжмана, "неприхватљиво је да ту цијену плате одликовани, односно најбољи борци РС који су најзаслужнији за њено стварање".

"То се односи на борце одликоване орденом Немањића, орденом Карађорђеве звијезде РС, орденом Милоша Обилића, медаљом мајора Милана Тепића, медаљом Заслуга за народ, те златном и сребрном медаљом за храброст", нагласио је Михајлица.

Он је упитао шта би се догодило да је Влада Федерације БиХ донијела одлуку да "златним љиљанима" укину све принадлежности.

Говорећи о предстојећим ванредним изборима за начелника општине Билећа, који ће бити одржани 24. јануара идуће године, он је рекао да СРС РС очекује изборну побједу заједничког кандидата Коалиције "Заједно за Билећу", члана СРС РС Драгана Бабића.

Он је додао да ће ова коалиција данас предати изборној комисији БиХ кандидатуру Драгана Бабића из Билеће за ове изборе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog