Politika

Инцко дао још једну шансу странкама у Мостару

МОСТАР - Високи представник у БиХ Валентин Инцко, након синоћње посјете Мостару, дао је још једну шансу странкама које учествују у власти да се договоре о избору градоначелника и усвајања овогодишњег буџета, сазнаје Срна у политичким странкама које учествују у градској власти.


Предсједник Градског одбора ХДЗ-а БиХ Денис Ласић рекао је да је скептичан по питању договора и да не вјерује да ће градоначелник бити изабран до Нове године, а исто мишљење имају и у Градском одбору СДА.

Високи представник у БиХ је након синоћњег састанка најавио скоро предузимање мјера, у сагласности са амбасадорима Савјета за имплементацију мира, а уколико договор не буде постигнут.

Лидре ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да је синоћ вечерао са Инцком.

"Не желим нагађати шта ће урадити, али сам му рекао да је искључива одговорност за Мостар на ОХР-у из простог разлога што су наметнули Статут града Мостара, који је непроводив и захтијева да се у Мостару неко са неким договара, те да су од Мостара направили 'град случај у БиХ'", рекао је Човић.

Он је додао да је свјестан да ће се ОХР врло брзо трансформисати у канцеларију специјалног представника ЕУ и да је баш због тога замолио Инцка да ријеши проблем Мостара, како би постао саставни дио законодавства БиХ.

"И када су ме смјењивали и кажњавали прихватали смо одлуке ОХР-а, јер сам ушао у политику свјестан да смо организовани у складу са Анексом 4. Зато и чинимо све да промијенимо Устав, да ово буде нормална држава, а не протекторат", закључио је Човић.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog