Republika Srpska

Превозници најављују штрајк

БАЊА ЛУКА - Из Удружења превозника Републике Српске најавили су да ће, уколико не буде ријешено питање аутобуског превоза са Србијом, предузети радикалне мјере, које укључују и обуставу рада.


Превозници из РС неће моћи примати и остављати путнике на успутним станицама у Србији, уколико се од 1. јануара 2010. године почне примјењивати Закон о међународном саобраћају, када ће Србија укинути каботажу према РС.

"Око 200 активних линија годинама саобраћа између РС и Србије, а укидањем каботаже настаће велики проблеми и губици, и нашим и србијанским превозницима, али и свим грађанима", рекао је за сутрашњи "Фокус" Љубиша Стјепановић, члан Удружења превозника РС.

Поред ових проблема превознике муче и фискалне касе, које се, како они кажу, не могу примијенити у саобраћају.

Предсједник Скупштине Удружења саобраћаја и веза РС је појаснио да су фискалне касе мале капацитетом, а да њихове фирме имају на десетине хиљада артикала.

"За услове експлоатације које нуди аутобус, касе су врло њежне и не можемо испоштовати законско рјешење да их закључујемо свака 24 сата, јер наши обрти трају знатно дуже, али и због тога што подржавају само једну валуту", појаснио је Сладоје.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog