Republika Srpska

Србија: Девизне резерве 10 милијарди евра

БЕОГРАД – Девизне резерве Народне банке Србије повећане су у новембру за 304,8 милиона евра и на крају тог мjесеца достигле су износ од око 10 милијарди евра.


 

Изражено у доларима, девизне резерве су на крају новембра износиле око 15,1 милијарди долара и њихов ниво обезбjеђује покривеност новчане масе од 414 одсто.

Последњег новембарског дана, девизне резерве банака износиле су око 1,3 милијарде евра, тако да су укупне девизне резерве земље достигле износ од око 11,3 милијарде евра, односно око 17 милијарди долара.

Највећи утицај на повећање девизних резерви НБС у току новембра имали су приливи остварени издвајањем девизних средстава у нето износу од 143,8 милиона евра од стране банака по основу обавезне девизне резерве.

Поред тога, по основу коришћења кредита остварен је прилив у девизне резерве НБС у износу од 77,5 милиона евра. Из девизних резерви у току новембра исплаћено је 5,5 милиона евра на име измирења обавеза према инокредиторима . Обим реализоване трговине девизама на међубанкарском девизном тржишту у новембру износио је 439,8 милиона евра и био је за 37,2 милиона евра мањи него у претходном мjесецу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog