Republika Srpska

Стижу долари за мала и средња предузећа

САРАЈЕВО - Одбор извршних директора Свјетске банке одобрио је 70 милиона америчких долара за финансирање за Пројекта унапрјеђења доступности средстава за мала и средња предузећа у БиХ.


У саопштењу из ове финансијске институције наводи се да је јуче одобрени пројекат припремљен на захтјев власти БиХ, као једна од мјера за ублажавање ефеката економске кризе.

Пројекат е унапређења доступности средстава за мала и средња предузећа има за циљ да малим и средњим предузећима олакша приступ финансирању, што доприноси расту регионалне економије и извоза.

"Предложени пројект је је припремљен да пружи подршку малим и средњим предузећима ради очувања и јачања њихове позиције на тржишту у условима кризе и повећања економских могућности кроз побољшање приступа финансијским средствима", рекла је вођа пројектног тима Свјетске банке Ирина Астракан.

Према њеним ријечима, пројект ће такође помоћи банкарском сектору у БиХ да преброди ефекте глобалну економске кризе.

"Одржив раст приватног и банкарског сектора су од кључног значаја за развој БиХ, што заузврат може имати битну улогу у одржавању стабилности у региону", изјавио је шеф канцеларије Свјетске банке у БиХ Марко Мантованели.

Он је изразио наду да ће власти БиХ хитно провести потребне процедуре, тако да средства што прије буду на располагању предузећима.

Свјетска банка у БиХ тренутно има 14 активних пројеката у вриједности око 247,4 милиона америчких долара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog