Svijet

Ухапшен мексички нарко бос

МЕКСИКО СИТИ - Један од вођа мексичког картела дроге Карлос Белтран Лејва ухапшен је у Кулиакану, пријестоници сјеверне провинције Синалое, рекли су званичници.


У саопштењу канцеларије за државну безбједност наводи се да је Карлос Лејва имао је код себе лажну возачку дозволу када је ухапшен и да је касније признао да је брат злогласног боса Артура Белтрана Лејве, који је убијен прије двије недјеље у сукобу са војницима.

Код ухапшеног је пронађено оружје и муниција, а извор у Министарсву беезбједности рекао је агенцији Ројтерс да је Лејва пребачен у Мексико Сити.

Организација Белтран Лејва формирана је 2008. године након распада злогласне и моћне Синалоа групе, коју је предводио Хоакин Кратки Гусман.

Картели дроге највише дјелују дуж мексичке пацифичке обале и умијешани су у крваве сукобе за контролу путева за кријумчарење дроге.

Мексички званичници раније су описали Карлоса Белтрана Лејву као кључног члана картела, али није јасно да ли је преузео вођство након смрти брата.

Аналитичари кажу да је трећи брат Алфредо Белтран Лејва ухапшен у јануару 2008. године, а четврти брат Марио још увијек је на слободи и за њим трага полиција.

Артуро Белтран Лејва био је један од најтраженијих људи у Мексику и за његово хапшење била је расписана награда од 2,3 милиона америчких долара.Он је убијен заједно са још четворицом чланова картела у нападу војника на стан у Куернаваки, јужно од Мексико Ситија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog