Svijet

Руси убили двојицу побуњеничких команданата

МОСКВА - Руске снаге безбједности убиле су двојицу побуњеничких команданата и неколико бораца у одвојеним операцијама на југу Русије, саопштила је Федерална служба безбједности /ФСБ/.


У саопштењу се наводи да су Марат Курбанов, познат као "Емир Дагестана" и још два побуњеника убијени у близини села Шамкал у Дагестану док су превозили експлозив у аутомобилу.

ФСБ наводи да је Курбанов постављен за "Емира Дагестана" након што је његов претходник Умалат Магомедов убијен у децембру под сличним околностима.

У саопштењу се наводи да је снаге безбједности у другој акцији убиле и Мадрида Бегова бившег припадника руских специјалних снага полиције, који се одметнуо и придружио побуњеницима.

Бегов, који је био је лидер терористичке групе Макачкале и Шамкале, убијен је у приватној кућу у дагестанској пријестоници Макачкали, рекао је портпарол руске полиције, преноси РИА Новости.

Исти извор наводи да је Бегов учествовао у прошлогодишњем нападу на дагестанског припадника безбједности у Макачкали.

Седам полицајаца је убијено, а 20 повријеђено у Дагестану 6. јануара када је бомбаш самоубица на пункту саобраћајне полиције активирао аутомобил пун експлозива.

Након овог напада руски предсједник Дмитри Медведев рекао је да "бандите треба елиминисати".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog