Društvo

Комадант ЕУФОР посјетио Поточаре

СРЕБРЕНИЦА - Командант ЕУФОР-а генерал потпуковник Бернард Бер посјетио је данас Меморијални центар Поточари гдје је положио вијенац и одао пошту жртвама којима је посвећен овај центар, као и жртвама оружаних сукобима широм свијета, саопштено је из ЕУФОР.


Командант ЕУФОР-а се овом приликом уписао у књигу жалости, изразивши своје саосјећање са свим невиним жртвама оружаног сукоба у БиХ и широм свијета.

"Дошао сам овдје да одам пошту свим жртвама оружаног сукоба у БиХ без обзира на њихову етничку или религијску припадност и пол", навео је Бер.

Он је рекао да је било какав злочин почињен у оружаном сукобу неприхватљив и да међународна заједница то неће толерисати.

Бер и замјеник команданта генерал-мајор Антонио Дијаз раније су посјетили Канцеларију тима за везу и посматрање у Зворнику при Регионалном координационом центру, гдје је обавијештен о активностима центра.

"Резолуција Савјета безбједности УН 1894 која је усвојена 11. новембра 2009. године потврђује опредјељење међународне заједнице на заштити цивила у оружаном сукобу са посебним нагласком на избјеглице, интерно расељена лица, жене, дјецу и друге рањиве групе.

Имајући ово у виду тражим да сви доносиоци одлука, јавни представници и званичници осигурају примјену ове резолуције како би се појачао њен утицај и смањиле непотребне патње", рекао је Бер.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog