Politika

Грегоријан задовољан именовањем Шиљеговића

САРАЈЕВО - Први замјеник високог представника у БиХ Рафи Грегоријан изјавио је да је именовање Бошка Шиљеговића за парламентарног војног повјереника добра вијест и за Парламентарну скупштину и за Оружане снаге БиХ, саопштено је из ОХР.


Грегоријан је рекао да ово именовање одражава фундаменталну и неповредиву демократску премису цивилне контроле над војском.

Он је похвалио Шиљеговића за његов ранији рад на функцији предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност при парламенту БиХ, те на мјесту истакнутог члана Комисије за реформу одбране, описавши његово именовање као постављање праве особе за функцију повјереника и некога ко ће допринијети укупној безбједности БиХ.

''Дозволите ми да изразим подршку и упутим добре жеље комесару у будућем раду, јер немам сумњи да он може дати непроцјењив допринос и квалитету живота војника и односу парламента према Оружаним снагама БиХ'', рекао је Грегоријан присуствујући данашњој церемонији на којој је Шиљеговић именован на мјесто првог војног повјереника парламента БиХ.

У организацији Парламентарне скупштине БиХ данас је свечано представљен рад парламентарног војног повјереника.

Парламентарна скупштина БиХ једина је у региону западног Балкана успоставила функцију парламентарног војног повјереника чији је превасходни задатак заштита људских права у Оружаним снагама БиХ, речено је данас на представљању рада парламентарног војног повјереника БиХ.

Шиљеговић је истакао је да војни повјереник ради искључиво на професионалним основама, не заступајући, не штитећи, нити подривајући интересе било које политичке странке, регистроване организације или удружења, као и било којег народа у БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog