Svijet

Филипини: Авион пао на куће, 6 мртвих

КОТАБАТО - У паду авиона филипинских војних снага у стамбеној зони Котабато ситија на југу Филипина је погинуло девет особа док је једна повријеђена, јавила је кинеска агенција Синхуа.


 

Од девет жртава авионске несреће осам су били путници (војног) авиона "Номад" који се срушио на три куће у Котабато ситију, док је још једна жртва шесдесетогодишња Индај Мондрано која је преминула пошто се на њу срушио зид.

Још једна четрдесетогодишњакиња дошла је на клинику пошто је задобила лакше повреде, док особе које живе у остале двије куће на које је пао авион, остале су неповријеђене.

Цивилно ваздухопловство Филипина саопштило је да је пилот срушеног авиона пријавио да има проблема са мотором кратко по полијетању из Котабато ситија.

"Око осам километара даље по полијетању, пилот је пријавио ванредну ситуацију и онда је авион пао", рекао је заменик директора Филипинског цивилног ваздухопловства Ед Капунан.

Он је објаснио да је пилот срушеног авиона затражио дозволу да се врати на аеродром у Котабато ситију али када му је контрола лета дала дозволу за слијетање, пилот је одговорио да су везе у прекиду и затим се изгубио контакт.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog