Društvo

Гранична полиција негира бахато понашање у Скеланима

САРАЈЕВО - Припадници Граничне полиције БиХ нису вршили беспотребно задржавање лица и возила на граничном прелазу Скелани у суботу, 6. фебруара, 2010. године, потврђено је данас у овој полицијској агенцији.


Портпарол Граничне полиције БиХ Санела Дујковић рекла је Срни да током контрола 6. фебруара нити једно лице или возило нису враћени са граничног прелаза Скелани.

Она је напоменула да је према евиденцијама Граничне полиције БиХ, а судећи према броју прелазака возила и лица у суботу промет преко граничног прелаза Скелани био појачаног интензитета.

"Гранична полиција БиХ није примила нити једну информацију која би се могла подвести као жалба грађана на рад полицијских службеника на граничном прелазу Скелани", додала је Дујковићева.

Према наводим очевидаца, које су пренијели медији у РС, припадници Граничне полиције су у суботу, на Задушнице обављали ригорозну контролу на граничном прелазу Скелани - Бајина Башта и малтретирали Србе који су кренули да запале свијеће на гробовима својих најмилијих.

Саобраћај на граничним прелазима, које покрива зворничка Канцеларија граничне полиције БиХ, одвијао се у суботу, на Задушнице, без застоја, док је проток саобраћаја био уобичајеног интензитета.

У овој канцеларији Срни је речено да није било ни непредвиђених застоја у саобраћају, који би проузроковлаи застоје на граничним прелазима.

"Гранична полиција професионално обавља посао, у складу са својим овлашћењима, и води рачуна да не долази до застоја у саобраћају, односно путника и роба“, речено је у овој канцеларији.

На граничним прелазима које покрива Гранична полиција Теренске канцеларије "Сјевероисток" саобраћај се одвијао сасвим уобичајено, за викенд чак и са мањим присуством возила од уобичајеног, рекао је Срни дежурни полицајац у овој канцларији.

ТК "Сјевероисток" покрива граничне прелазе Брчко, Орашје, Брод као и гранични прелаз Бијељина.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog