Društvo

За факултете у Бијељини почела настава у новој згради

БИЈЕЉИНА - Студенти и професори факултета у Бијељини започели су наставу у другом семестру у новим просторијама Центра за високошколско образовање.


Нова и савремена зграда у потпуности је завршена и опремљена, а званично отварање је било крајем јануара. Професор Срђан Дамјановић, декан факултета Пословне економије у Бијељини задовољан што се настава коначно почела изводити у новим просторијама.

"На Педагошком, Економском, Факултету пословне економије и Правном факултету који су смештени овде студира око 4.000 студената, не само из Бијељине и околине, већ све више студената из граничних општина у Србији. Драго нам је да је објекат опремљен и да почиње настава, у којој ће студенти коначно имати праве услове за студирање" рекао је Дамјановић.

Првом дану у Центру за високошколско образовање присуствовали су и представници општине Бијељина, која је са 9 милиона марака финансирала изградњу овог објекта. Начелник Бијељине Мићо Мићић је истакао да је, сем што су студенти добили нове услове за учење, олакшано школовање ученицима у основној школи Свети Сава, у којој су до сада били смјештени студенти Педагошког факултета.

"У склопу рационализације и проширивања простора за основне и средње школе, просторије у школи Свети Сава, у коме су до сада били студенти Педагошког факултета, смо дали на кориштење школи, а три канцеларије ће на кориштење добити Педагошки завод РС" рекао је Мићић

Нова зграда факултета је већ први радни дан добила и првог дипломца, а дипломски рад на факултету пословне економије одбранила је студенткиња Сњежана Митровић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog