Politika

Тихић уз Ганића, против Тужилаштва БиХ

СДА данас и сутра организује потписивање петиције под називом "Слобода за др Ганића".


Од 1. марта не јењава медијски и политички притисак из Сарајева, након што је у Лондону ухапшен члан ратног Предсједништва БиХ, Ејуп Ганић.

Предсједник СДА, Сулејман Тихић, потписао је данас петицију којом се тражи Ганићево пуштање из притвора. Из СДА најављују да ће потписе подршке Ганићу предати амбасадору Велике Британије у БиХ, Мајклу Тејтаму.

Након што је потписао петицију, Тихић је оштро критиковао рад правосуђа у БиХ и истакао да Ганић данас не био у затвору да је "домаће правосуђе на вријеме процесуирало Добровољачку и да су људи који су тамо убили војнике одговарали" .

"Да су случајеви попут Грабовице овде процесуирани, не би командант Армије БиХ морао ићи у Хаг", изјавио је Тихић. Он је истакао да слична аналогија важи и за "Брчанску малту" (Тузланска колона). Наравно, у свјетлу тога да Илија Јуришић издржава затворску казну од 12 година, након што је осуђен за злочин почињен над војницима тадашње ЈНА, који су на остнову договора мирно и у колони напуштали Тузлу.

Тихић је рекао да се он и његова странка не желе мијешати у рад Тужилаштва БиХ, већ да желе да се предмет "Добровољачка" што прије оконча. У СДА, са друге стране, сматрају да Ганић није одговоран за оно што му се ставља на терет.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog