Politika

СДС: Мастило, гдје је сад швајцарска реформа ПИО

БАЊА ЛУКА - Српска демократска странка позвала је данас Владу Српске и директора Фонда ПИО Зорана Мастила да кажу, да ли је смањење пензија и одузимање стечених права пензионерима реформа пензионог система по ''швајцарском моделу'', коју су најављивали.


 

СДС у свом саопштеду наводи да је недопустиво је да се најсиромашнијим грађанима РС – пензионерима, испоставља фактура за расипништво власти, куповину нових мегаломанских здања од владиних богаташа из Лакташа у чије џепове је већ пребачен добар дио новца опљачканог од грађана РС.

"Од директора Фонда ПИО захтијевамо да одговори колико новца има у Фонду ПИО, колика су његова дуговања према комерцијалним банкама и одакле ће вратити новац који је на незаконит начин позајмио од средстава добијених приватизацијом" питају из СДС.

Из ове странке подсјећају да њени посланици у јулу прошле године звиждаљкама у Народној скупштини покушали скренути пажњу јавности и спријечити потписивање споразума о кредитном задужењу с ММФ-ом, којим се Влада РС обавезала на смањење пензија и укидање борачког додатка за 2009. годину.

"Српска демократска странка стога није изненађена одлуком Владе РС да купи два нова авиона. Властодршци су очито погледали на земљу кроз прозоре велелепних здања и луксузних аутомобила, и видјевши да је свако четврти становник РС гладан схватили да им је једино преостало да у џакове спакују новац који су опљачкали и побјегну" закључује се у саопштењу информативне службе СДС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog