Društvo

Бијељина: Како ће се враћати кредит за канализацију

БИЈЕЉИНА – Нове полемике у скупштини општини Бијељина између СДС опозиционог СНСД изазвала је информација "Водовода и канализације", о реализацији пројекта "Канализациони систем Бијељина за 2009. годину".


Шеф одборничког клуба СДС-а у СО Бијељина Јован Гајић рекао је да та странка неће подржати информацију, наводећи да у овом документу нема увида у трошење кредитних средстава од Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

"Скупштина Општине је први гарант овом кредиту, а немамо увид у то како се средства издвајају. На основу информација које смо добили, односно извјештаја, уочљиво је да се један дио средстава троши у редовне активности предузећа `Водовод и канализација`" рекао је Гајић.

Шеф одборничког клуба СНСД у СО Бијељина Слободан Марковић рекао је да та странка подржава информацију предузећа "Водовод и канализација", наводећи да је ово питање веома озбиљно и да се у уговору о кредитном задужењу код ЕБРД наводи да се исплата кредита врши кроз цијену воде. По њему, једно од рјешења је промјена цијена воде, а друго би било да општина својим средствима отплати кредит.

"Уколико се `Водовод` не оспособи да враћа кредит, општина ће морати да га врати. То нама не треба, јер нам није циљ да изгубимо будуће могућности задужења код ЕБРД" додао је Марковић.

Он је подсјетио да су уговор потписале општина Бијељина, "Водовод и канализација" као носиоци пројекта, СО Бијељина и Влада РС као гарант уговора о кредитном задужењу код ЕБРД.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog