Svijet

Ки-мун: Веома сам узнемирен због Ирана

МОСКВА – Иранске власти треба да докажу да је њихов програм нуклеарног развоја усмјерен на мирољубиве циљеве, изјавио је генерални секретар УН Бан Ки- мун, додајући да Техеран то још није доказао.


„Веома је забрињавајуће и веома сам узнемирен као генерални секретар УН због чињенице да то питање још није ријешено”, рекао је Бан у интервјуу радију Ехо Москве, пренео је Итар-Тас.

Генерални секретар истакао је да се почетак рјешења проблема састоји у потпуној сарадњи Техерана са Међународном агенцијом за атомску енергију (ИАЕА) и поштовању резолуција Савјета безбиједности УН.

Бан је у интервјуу ТВ „Русија”, пак, подсјетио да је СБ УН донио пет резолуција које је потребно да Иран испуњава, и рекао да ће свако даље поступање, укључујући санкције, одређивати чланице Савјета.

„На принципијелном плану, све проблеме је потребно рјешавати мирним путем, дијалогом и нема алтернативе том путу”, рекао је генерални секретар УН и додао да је за то потребно да заинтересоване стране воде озбиљне преговоре о предлозима ИАЕА.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog