Svijet

Амерички конгрес: О Космету нема више расправе

ВАШИНГТОН – Конгресмен америчке савезне државе Сјеверне Дакоте, Ерл Померој, изјавио је да Конгрес, без обзира на неслагање Београда, неће поново разматрати статус "Косова".


Померој је је средином фебруара боравио у Београду, гдје се састао с потпредсједником владе Божидарем Ђелићем и предсједницом скупштине Славицом Ђукић-Дејановић.

„Као што је потпредсједник (САД Џозеф) Бајден рекао: сложићемо се да се не слажемо. Био сам врло директан кад сам својим саговорницима рекао да, без обзира на неслагање, независни статус "Косова" и садашње границе "Косова" нису тема коју ће амерички Конгрес поново разматрати”, рекао је Померој Гласу Америке.

„С друге стране, српско руководство ми је пружило увјеравања да намјерава да се правним и дипломатским каналима залаже за поновно отварање овог питања. То је свакако право Србије”, додао је он.

Конгрес прати кораке које Србија прави на путу ка европским интеграцијама, а посебно смо задовољни због споразума о визној либерализацији јер је то један од индикатора напретка који је остварила група талентованих лидера у Србији, изјавио је амерички конгресмен.

Напомињући да је Вашингтон посебно заинтересован за улогу Србије у Европи, Померој је примјетио да, у оквиру јачања сарадње са ЕУ, природни ресурси Србије могу да допринесу економском расту земље.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog