Društvo

Б92 тужи Медојевића за клевету

БЕОГРАД - Радио-телевизија Б92 најоштрије је јуче протестовала поводом оптужби црногорског политичара Небојше Медојевића да се ова медијска кућа ставила у службу организованог криминала, најављујући да ће, због тога, против њега поднијети тужбу за клевету.


У Србији су Уставом и ратификованим међународним уговорима зајамчене слобода изражавања и слобода медија, подсјећа Б92 и упозорава да се сваки притисак на медије, уреднике и новинаре, као и утицаји подесни да их ометају у обављању посла, сматрају повредама слободе јавног информисања. 

У Србији нема цензуре, па да се дистрибуција информација, макар оне долазиле и од лица за којим је Србија расписала потернице, не може апсолутно ускраћивати, напомиње Б92. 

Од надлежних у Србији Б92 захтијева да испита Медојевићеве тврдње о раду ове медијске куће у служби организованог криминала и да обавијесте јавност томе да ли су основане или је у питању бесомучна лаж. 

Инстистирајући на томе да обавезе поштовања права на слободу изражавања и слободу медија, које у Србији важе за све, нужно морају важити и за Медојевића, Б92 најављује да ће, са своје стране, против црногорског политичара поднијети тужбу за клевету.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog