Društvo

ХРТ скинуо серију о Титу са програма

ЗАГРЕБ – Дуго најављивани документарно-играни серијал „Тито”, сценаристе и режисера Антуна Врдољака, чије је приказивање требало да почне вечерас у 20:00 часова на Првом програму Хрватске телевизије, по свој прилици неће бити емитован, пише Јутарњи лист.


Серије од четвртка поподне више нема у телевизијском програму, а хоће ли и кад ће почети приказивање знаће се послије данашњег састанка челника ХТВ и филмске екипе, која појма није имала да је дјело „скинуто” са најаве програма државне телевизије.

Из ХРТ се званично нису огласили о томе, а лист незванично сазнаје од једног од челника телевизије да је разлог за то што је са Врдољаком уговорено да сними шест наставака, а он је, на њихово изненађење, направио двоструко више, што значи и двоструко скупље.

Тиме су изненађени само на ХТВ, јер је већ око мјесец дана у јавности познато да је Врдољак направио дупло више наставака него што је назначено у уговору.

На пројекту серије „Тито” је три године радила екипа од стотинак људи, а процјењује се да кошта скоро милион евра.

У серијалу насталом у копродукцији ХРТ и „Медитеран филма” учествују историчари, политичари и многи људи из политичког, културног и јавног живота, а приказује живот Јосипа Броза од дјетињства до смрти, кроз многе филмске и телевизијске записе из већ помало заборављеног времена.

Да „Тита” више нема у најави програма ХТВ, Врдољак је сазнао од новинара Јутарњег листа.

„Стар сам човјек, много тога сам прошао у животу и више ме ништа не може изненадити. На ХТВ је да одлуче када ће га приказати. Они су серију купили, то вам је исто као кад нешто купите на пијаци, дакле, ваша је ствар када ћете то употријебити, односно приказати”, констатовао је он.

Врдољак нагађа да је разлог могуће одгоде „Тита” можда у томе што би његов трећи наставак требало да буде приказан на Велики петак, „што није пригодно за тај празник”.

Неименовани високи руководилац ХРТ рекао је да је уговорених шест епизода Врдољаку већ дијелом исплаћено и да ће се на томе и остати, а да ће од аутора бити тражено да премонтира серијал и испоручи тачно онолико материјала колико је уговорено.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog