Društvo

Судско рочиште одгођено за 13. април

ЛОНДОН - Окружни суд у Лондону одгодио је за 13. април судско рочиште члану ратног Предсједништва РБиХ Ејупу Ганићу, а које је било заказано за данас.


Чланови Ганићевог правног тима изјавили су синоћ да та одлука лондонског суда није за њих забрињавајућа, јер је ријеч о уобичајеним процедурама.

 

Дамир Арнаут, Ганићев правни савјетник, рекао је раније да Београд има рок до 13. априла да достави захтјев за екстрадицију Ганића, кога власти Србије терете за ратни злочин у случају "Добровољачка".

Према његовим ријечима, постоје "различите информације о томе да ли је Србија већ доставила захтјев за Ганићеву екстрадицију".

"Енглеско тужилаштво још нема информацију да ли је захтјев достављен или није, јер се он доставља Хоум офису. Тек уколико Хоум офис одлучи да га сертификује, онда га просљеђује даље судовима и тада ћемо о њему бити званично упознати", рекао је Арнаут.

Ејуп Ганић ухапшен је 1. марта на лондонском аеродрому "Хитроу", по захтјеву Србије због оптужнице која га терети за смрт најмање 18 војника ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици у Сарајеву. Захтјев за изручење судству Велике Британије уптиле су Србија и БиХ.

Виши суд у Лондону је 10. марта из притвора уз кауцију пустио Ганића, али уз одређене услове.

Снаге Армије РБиХ напале су 3. маја 1992. године колону ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, а у нападу су убијена 42, а рањена 73 припадника ЈНА, док је 215 заробљено.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog