Društvo

Газда Језда изручен Србији

БЕОГРАД - Власник пропале пирамидалне "Југоскандик банке" Јездимир Васиљевић изручен је из Холандије Србији и у суботу ће бити упућен у Централни затвор у Београду, преносе у јутрос београдски електронски медији.


Васиљевић је оптужен за проневјеру око 29 милиона евра, а у притворској јединици Централног затвора боравиће до почетка суђења. Како преносе медији, акцију изручења обавили су припадници Интерпол полиције. Министарство правде Србије затражило је екстрадицију Васиљевића из Холандије 8. априла прошле године, четири дана послије хапшења по Интерполовој потјерници, али се годину дана чекало на изручење због права жалбе на првостепену одлуку суда.

Васиљевић је оптужен да је проневјерио 29 милиона евра и да је оштетио штедише за 190 милиона њемачких марака. Ухапшен је прије годину дана због тога што је предао лажне документе за добијање азила, тако да је Холандија прихватила захтјев Србије за његово изручење, упркос његовом захтјеву да буде изручен Еквадору, чије држављанство посједује.

Међународна потјерница за Васиљевићем расписана је по налогу Окружног суда у Београду 24. децембра 2007. године, када је прекинуто вишегодишње суђење њему и његовим сарадницима због преваре са "Југоскандиком" почетком 1990-тих.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog