Politika

Делегација хрватског сабора у посјети Србији

БЕОГРАД – Делегација Хрватског сабора, коју ће предводити потпредсjедник парламента и предсjедник Одбора за европске интеграције Невен Мимица, допутоваће у дводневну посjету Србији и Скупштини Србије.


Домаћини хрватској делегацији, на чији позив ће и боравити у Србији, биће предсjедници скупштинских одбора за европске интеграције и иностране послове Ласло Варга и Драгољуб Мићуновић, а са гостима из Хрватске ће разговарати и предсjедница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић.

Како је најављено из парламента Србије, Ђукић Дејановић ће са делегацијом Хрватског сабора разговарати о парламентарној сарадњи двије земље.

Варга је у изјави Танјугу, уочи доласка хрватске делегације, истакао важност успостављања добросусједских односа у региону у наставку европских интеграција, наводећи да је састанак са делегацијом Хрватског сабора наредни корак у том правцу.

„Мислим да ће то бити један изузетно важан догађај с обзиром да таквих контаката није било дуго година и то је, такође, један од начина да парламент покуша да убрза европске интеграције”, рекао је Варга.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog