Politika

ММФ: Формирајте владе, наставите реформе

САРАЈЕВО - Званичници Међународног монетарног фонда очекују да у БиХ што прије буду формиране владе, како би биле настављене неопходне реформе, након што је дошло до фискалне стабилизације, уз помоћ стендбај-аранжмана са овом финансијском институцијом.


Извршни директор ММФ Аге Бакер и замјеник директора ММФ-а Муриљо Португал истакли су да тренутна стабилизација јавних финансија у БиХ није довољна, те да се захтијева покретање структуралних реформи, како би привреда добила замах.

У разговору са делегацијом БиХ, која је била од 8. до 10. октобра на годишњем састанку ММФ-а и Свјетске банке у Вашингтону, они су поручили да ММФ очекује и почетак реформе социјалног сектора, те пензионог система, преноси "Дневни аваз".

Бакер и Португал су изразили задовољство што су испуњени услови за наставак аранжмана, те најавили да ће састанак Извршног одбора ММФ-а, на ком би требало да буде одобрена четврта транша, бити одржан у петак, 15. октобра.

Званичници ММФ-а су рекли да ће делегација ове финансијске институције допутовати у БиХ наредног мјесеца, како би подстакла власти да што прије постигну договор о буџетима за наредну годину.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog