Društvo

Превозници одбацили понуду о продужењу рока

БАЊА ЛУКА - Хиљаде превозника у штрајку одбацило је данас понуду министра транспорта и комуникација БиХ Руде Видовића да се рок за лиценцирање у друмском превозу продужи до 8. децембра.


 

"Енергично одбацујемо понуду за пролонгирање рока и тражимо стављање спорног правилника ван снаге", изјавио је Никола Грбић, предсједник штрајкачког одбора 2 115 лиценцираних превозника из Републике Српске који од јутрос камионима блокирају робни промет на граничним прелазима.

Грбић је рекао да штрајкачи очекују од Савјета министара и Владе Републике Српске да у току дана пронађу начин како би министарство на нивоу БиХ испунило захтјева превозника, а дотле камионџије остају на путевима.

Министарство комуникација и транспорта БиХ упутило је приједлог Савјету министара да због настале ситуације у вези са штрајком аутопревозника у Републици Српској рок за издавање лиценци буде продужен до 8. децембра - рекао је данас у Сарајеву ресорни министар Рудо Видовић.

Он је на конференцији за новинаре појаснио да је од Савјета министара затражено да задужи Граничну полицију да продужи примјену протокола који је потписан 24. августа између овог министарства, Граничне полиције, инспектората РС и Федерације БиХ и да тај рок буде продужен до 8. децембра.

„Министарство је упутило захтјев за сазивање ванредне сједнице Савјета министара на чијем би се дневном реду нашао овај проблем. Очекујемо да ова сједница буде сазвана наредних дана“ – рекао је Видовић.

Он је најавио да ће поподне о истој теми бити одржан састанак са надлежним министром РС Недјељком Чубриловићем и ФБиХ Наилом Шећкановићем.

Видовић је поновио да је Министарство спремно за покретање процедуре измјена и допуна Правилника о условима и поступку издавања лиценци за обављање међународног друмског превоза путника, терета и опасних ствари.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog