Društvo

Мајнекс финансира изградњу гондоле од Пала ка Јахорини

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Власник компаније "Мајнекс" Вељко Голијанин изјавио је да ће његова фирма финансирати градњу модерне гондоле од Пала према Јахорини, чија је вриједност око 15 милиона евра.


Голијанин је истакао да су пројектанти већ почели израду пројекта, а у наредном периоду ће се почети и са сјечом шуме и припремом терена, како би на прољеће могли почети грађевинске радове.

Он је истакао да ће гондола, која би требала бити завршена до почетка зимске туристичке сезоне 2011. године, превозити 2 500 путника на час, а до Јахорине ће стизати за 15 минута.

"Планирана је међустаница на Равној планини, а на локалитету полазне станице већ је откупљено и земљиште за паркинг-простор за више од 500 аутомобила и 35 аутобуса", истакао је он и додао да је планирана и изградња нове ски-стазе од Јахорине до самих Пала.

Голијанин је истакао да ће постављање стубова и жица за нову гондолу бити повјерено италијанској компанији "Лајтнер", која је учествовала у изградњи шестосједа на Јахорини.

Према његовим ријечима, изградња гондоле ће помоћи да Јахорина живи током цијеле године.

Скупштина општине Пале је на посебној сједници усвојила план парцелизације и урбанистичко-техничких услова за изградњу жичаре "Јахорина експрес".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog