Sport

ФИА одобрила стазу у Јужној Кореји

СЕУЛ – Трка за Велику награду Кореје одржаће се овог мjесеца, пошто је инспекција Свjетске аутомобилске федерације одобрила коришћење стазе за такмичење Формуле један.


Технички делегат ФИА Чарли Вајтинг био је у инспекцији у понедељак и уторак, а посебну пажњу обратио је на завршни слој стазе, који је постављен у Јеонгаму прошле недеље.

„Задовољавајуће је и издаћу дозволу преко Корејског савеза ауто-тркања (КАРА)”, рекао је Вајтинг после инспекције.

Нове фотографије из ваздуха показују да су писта, велика трибина, пит и простор за аутомобиле завршени, али остатак стазе подсјећа на градилиште.

Трка би требало да се одржи 24. октобра, а први болиди изаћи ће на стазу 22. октобра.

Шеф Формуле један Берни Еклстон изразио је крајем септембра сумњу да ће се трка одржати, а инспекција 21. септембра је отказана.

ФИА је морала да „развуче” своја правила да би одложила инспекцију, пошто би стаза требалo да добије одобрење 90 дана прије датума одржавања.

Организатори су кривили лоше вријеме за кашњење завршетка радова на стази која се гради на мочварној обали на југозападу Јужне Кореје.

До краја шампионата остале су још три трке.

У конкуренцији возача тренутно води Марк Вебер из Ред Була, са 14 бодова предности у односу на тимског друга Себастијана Фетела.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog