Sport

Вујошевић одвео ЦСКА на мегдан НБА тимовима

Кошаркаши московског ЦСКА, предвођени доскорашњим Партизановим тренером Душком Вујошевићем, стигли су у САД да подијеле мегдан с НБА тимовима.


Прво играју с Мајамијем (13. октобар), па с Оклахомом, чији је члан капитен српске репрезентације Ненад Крстић (15. октобар), и на крају с Кливлендом (17. октобар).

– Мајами се силно појачао. С Леброном Џејмсом је саставио екипу звезда. Биће нам веома корисно да проверимо колико можемо против таквог тима. Сматрам да је, уколико нам је указана част да играмо с таквом екипом, то потврда да је ЦСКА један од најбољих клубова у Европи. Његова историја је пребогата, али овај меч је ипак посебан. Мајами је, наравно, потпуни фаворит – изјавио је Вујошевић, који је прошле године почетком октобра с „црно-белима” био гост НБА лигаша Финикса и Денвера.

Дугогодишњи играч ЦСКА Американац Трајан Ленгдон, који је три сезоне био у НБА, сматра да би московски тим најлакши посао требало да има против Кливленда, али истиче да то не значи и сигурну побједу.

– Иако је Кливленд минулог љета остао без Џејмса, Шекила О`Нила, Зидрунаса Илгаускаса и Делонтеа Веста, има одличног тренера Бајрона Скота који ће поново да створи јак колектив.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog