Politika

Васић: Лагумџија је у безизлазној ситуацији

БИЈЕЉИНА - Предсједник СДП БиХ Златко Лагумџија доспио је у безизлазну политичку ситуацију да Србима пријети оружјем, чиме је доказао да је његова свијест и даље у ратном времену у БиХ, оцијенио је у писаној изјави Срни извршни секретар СНСД-а Рајко Васић.


Коментаришући Лагумџијину изјаву да се "као премијер БиХ неће либити да одобри употребу физичке силе да би спријечио било какво отцјепљење", Васић је рекао да је лидер СДП-а показао и велику дозу нервозе "пошто њему и креаторима унитарне БиХ није успјело да бошњачким гласовима изаберу сва три члана Предсједништва БиХ".

"Сарајевски унитаристи сада виде једини излаз у томе да се Лагумџија докопа мјеста предсједавајућег Савјета министара, представљајући се као спасилац БиХ у борби против лошег /лидера СНСД-а Милорада/ Додика и још лошијих `сецесионистичких` Срба", нагласио је Васић.

Наводећи да очито слиједе још четири тешке године медијске сатанизације и депресијације Срба и Републике Српске, Васић је истакао да то неће умањити чињеницу да су Лагумџија и његова СДП поновним избором Комшића ударили "глогов колац" у постојање толерантне БиХ, као земље суживота и повјерења.

"Јасно је да све прогресивне и демократске снаге у БиХ морају спријечити овог политичког егзибиционисту да на превару преотме још једну функцију која њему и његовој партији не припада и да тако изазове шире незадовољство Хрвата што би му послужило као изговор да и против њих употријеби оружје", поручио је Васић.

Британски дневник "Тајмс" пренио је данас изјаву Златка Лагумџије да се "као премијер БиХ неће либити да одобри употребу физичке силе да би спријечио било какво отцјепљење".

"Или ћу наћи начин да легитимно зауставим Додика у кршењу устава физичком силом, над којом имам овлашћења, или ћу бити смењен и неки луди радикали ће преузети моју дужност и то ће учинити", преноси "Тајмс" Лагумџијине речи.

У данашњем саопштењу СДП-а појашњава се да је Лагумџија у изјави британском дневнику рекао да, ако Додик буде покушао силом да прекрши Дејтонски споразум и "поцијепа" БиХ, а то не спријечи међународна заједница у складу са њеним обавезама проистеклим из тог споразума, онда ће легалне и легитимне власти БиХ Додиков покушај спријечити свим расположивима средствима, укључујући и силу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog