Politika

Додик: Лагумџија се сам елиминисао као саговорник

САРАЈЕВО - Лидер СНСД Милорад Додик изјавио је данас да пријетња Златка Лагумџије употребом силе као легалним средством елиминише лидера СДП-а БиХ као било каквог саговорника.


 

"Одавно нисмо чули пријетњу силом, али ни ја нисам физички немоћан, па сам се насмијао на ту глупост", рекао је Додик и навео да је Лагумџија још само лидер СДП-а БиХ, односно да прво треба да каже "хоп", па да онда скочи, алудирајући на тежње Лагумџије да обавља функцију предсједавајућег Савјета министара БиХ.


Британски дневник "Тајмс" пренио је данас изјаву Златка Лагумџије да се "као босански премијер неће либити да одобри употребу физичке силе како би спречио било какво отцепљење".

"Или ћу наћи начин да легитимно зауставим Додика у кршењу устава физичком силом, над којом имам овлашћења, или ћу бити смењен и неки луди радикали ће преузети моју дужност и то ће учинити", преноси "Тајмс" Лагумџијине речи.

У данашњем саопштењу СДП-а појашњава се да је Лагумџија у изјави британском дневнику рекао да, уколико Додик буде покушао силом да прекрши Дејтонски споразум и "поцијепа" БиХ, а то не спријечи међународна заједница у складу са њеним обавезама проистеклим из тог споразума, онда ће легалне и легитимне власти БиХ Додиков покушај спријечити свим расположивима средствима, укључујући и силу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog